В момента няма нужда от две тарифи за тока, това заяви

...
В момента няма нужда от две тарифи за тока, това заяви
Коментари Харесай

Министър Христов обяви какво е окончателното решение за тарифите за тока

В момента няма потребност от две цени за тока, това съобщи енергийният министър Росен Христов пред медиите. По думите му предлагането е целяло да играе ролята на " закостенял буфер " при положение на внезапен скок на цените на енергоносителите. 
Рано тази заран Министерството на енергетиката също разгласи, че отдръпва предлагането за въвеждане на двойни цени на тока, тъй като това не се постанова, поради надеждната работа на електроенергийната ни система и поевтиняването на газа. Служебното държавно управление изрично няма да извежда битовите консуматори на свободния пазар на електрическа сила, споделиха още от министерството.
„ Всичко остава по този начин, както е досега. Нашето предложение подлежеше на публично разискване и на разискване в Народното събрание. То беше планувано като буфер на цената на газа и защото няма незабавен темперамент, взехме решение да не го внасяме. Избързахме с неговото оповестяване, не чакахме такава политизация на въпроса. А политизирането на тематиката не е в полза на българските жители и бизнес. Това не основава удобна среда за разискване ", сподели министър Христов и добави: " Стабилизирахме доставките на газ като цена и количества. Нашите ограничения работят. Няма незабавна потребност от мярката за две цени. Ако обстановката се задържи, парното също няма да нараства и няма смисъл ".
Той бе безапелационен, че няма да има режим на тока през зимата и припомни, че България е третият максимален експортьор на електричество в Европа.
„ Искаме постоянното държавно управление да няма спешните проблеми, които ние наследихме от предходното държавно управление “, сподели министър Христов.
Той прикани да не се политизира и въпросът с диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво и увери, че то ще бъде доставяно от нас след инспекция на самостоятелни интернационалните органи.
" Не единствено, че нямаме завой към Русия, само че ние осигуряваме диверсификация ", съобщи служебният енергиен министър.
Минимум две компании ще вземат участие в търга - " Фраматом " и " Уестингхаус ". Те са компании със солидна известност. Не позволяваме в търга съветски компании, акцентира Христов и прикани за виновен метод. " Стига към този момент нелепости. Не би трябвало да се политизира нуклеарната сигурност. Отнесете се съществено към въпроса ", безапелационен бе енергийният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР